Digitaal Knutselen Vrije School

Vrije SchoolEind maart mocht ik een lezing geven in Haarlem op een congres van de Vrije School. Vorige jaar was ik ook al op dit congres en toen waren ze blijkbaar enthousiast over al mijn speeltjes en leuke gadgets die je kunt gebruiken in je lessen. Deze keer heette de workshop digitaal knutselen. Ik had toch maar mijn beamer meegenomen, de vrije scholen zijn een beetje huiverig voor alle digitale middelen. Toen ik in het lokaal kwam waar ik de twee workshops moest geven hing er een wit laken over het groene krijtbord. En toen ik voorzichtig vroeg of er ook internet was keken ze me verbaasd aan. Nee dus, maar goed dat ik mijn presentatie in een pdf had omgezet en het filmpje ook had gedownload. De eerste groep was erg enthousiast en zij gingen snel aan de slag met al mijn meegebrachte spullen. De tweede groep was een stuk sceptischer en die daar kwam vooral veel discussie over hoe je nu met digitaal knutselen aan de gang zou kunnen gaan binnen hun type onderwijs.

Share this: