Dienstverlening & Producten

Dit jaar ben ik op mijn school ook één van de docenten die D&P (dienst verlening & producten) mag gaan geven. Ik krijg de tak ICT/Economie. Het is een heel praktische module. We werken met een methode Dubbelklik waarin alle opdrachten netjes staan en waar je de leerlingen moet helpen om deze te kunnen maken/uitvoeren.

De leerlingen hebben het wel zo’n 5 uur in de week. Want techniek, ict, verzorging zijn allemaal rond hetzelfde thema. Ik geef het in de derde en vierde klas. In de derde klas is het het eerste jaar dat ze dit hebben en we gaan beginnen met een stop motion en een film over het thema (sport school). In de vierde hebben ze het vorige jaar ook al gehad en hier moeten ze een website gaan maken. Ik heb er zin in (en de leerlingen ook).

Voor mij is het ook voor eerst dat ik ga werken met een methode. Meestal verzin ik het allemaal zelf omdat er geen methode voor is.

Share this: