curriculum.nu

Afgelopen vrijdag was in museum Beeld en Geluid voor een bijeenkomst van Curriculum.nu over Digitale Geletterdheid. We mochten feedback geven op de inhoud van het nieuwe curriculum. Het was de derde (en laatste) sessie. Ik was de andere sessies niet geweest dus ik wist niet goed wat ik moest verwachten. Er waren niet zoveel mensen, ik had met niet zo goed voorbereid, ik kwam meer luisteren. Maar ik moest actief mee doen. Het viel mij op dat er weinig docenten bij waren. Wel veel mensen die ik kende, maar die staan niet voor de klas. Gelukkig een paar wel en die waren soms wel kritisch vooral op het taalgebruik en dat kleuters als zo jong zoveel moeten.

Gelukkig kregen we snel inzicht in wat er is geschreven. De 4 grote onderwerpen (mediawijsheid, informatie vaardigheden, computational thinking en digitale vaardigheden) zijn vervangen door 8 grote onderwerpen, waar binnen ze steeds de 4 hoofddoelen aanraken.

Dit weekend was er veel commotie op twitter, door een zeer skeptisch stuk van Aleid Truijens over het nieuwe curriculum in de Volkskrant. Heel veel reacties op twitter. Ik geloof ook dat veel docenten niet weten wat het nieuwe curriculum gaat inhouden en ze worden en dan natuurlijk door overvallen.

Alle teksten staan online en je kunt hier feedback op geven, daarvoor hoef je niet naar een meeting of iets anders te gaan. Ze nemen zoveel mogelijk alles mee. Slim om je eigen vak eens door te nemen en te bekijken.

Share this: