Cultradagen 2016

CultradagDe laatste schoolweek bij ons op school is het altijd projectweek. Op maandag en dinsdag hadden we cultradagen. Er waren verschillende workshops. Zoals dans, theater, catering, grimeren, muziek etc. Ik mocht de 2 dagen lang met een groepje foto’s en filmpjes maken. En ze wilden ook een krant hebben. De eerste dag hebben we ze eerst laten fotograferen waarbij we ze hebben laten kijken vanuit verschillende perspectieven. Met de iMovie app konden ze heel mooi een trailer maken. En we hebben een start gemaakt met de krant maken op zelfkrantmaken.nl. Dit gaat daar heel eenvoudig. Je hoeft geen account te hebben. Je kunt hem  opslaan en delen. Meerdere leerlingen kunnen tegelijkertijd werken in dezelfde krant.

Een van de artikelen in de krant die mag ook op de website van school. Hiervoor kwam de beheerder van de site even langs om uit te leggen waar zo’n berichtje aan moest voldoen.

De leerlingen hebben steeds de 10 mooiste foto’s op de padlet gezet. Ze hebben er wel heel veel gemaakt ze kregen op een gegeven moment de smaak te pakken.

Share this: