Laatse dag op Sint Maarten

2015-05-27 12.17.20Ik was twee weken te gast op de bibliotheek van Sint Maarten. Mijn steun en toeverlaat daar was Francia. Ik kon altijd alles aan haar vragen. Ook wist zij precies welke leerlingen ik wanneer kreeg. Ook wist zij veel van achtergronden van de scholen. Ik heb haar tussen door ook veel tips gegeven hoe zij zelf met dingen aan de slag kan gaan in de bibliotheek. Dat gaat ze vast doen. Ik heb voor haar ook een online evaluatie formulier gemaakt. Dat is een stuk makkelijker dan al die papiertjes kopiëren en laten invullen. Ik merk dat ik ook zuiniger omgaat met papier, pennen etc. Normaal laat ik voor de programmeer lessen altijd de lesbrieven invullen. Nu het kan ook echt zonder. Gewoon zelf streepjes zetten op velen wit papier. En je kunt wel verschillende stapels bekertjes op een papiertje zetten. Je moet hier altijd een plan b hebben. Soms valt het internet uit. Soms de gehele electriciteit. Somst komt de groep een uur later. Of je heb opeens hele andere leerlingen. Dat maakt het les geven wel een stuk spannender. Ik hoop dat ik Francia nog eens gaat ontmoeten. Dat zal vast.

Ik had ook veel steun aan het ict team van de Hillside school. D2015-05-29 12.09.56eze jonge mensen heb ik ook kunnen enthousiasmeren dat ze met programmeren op hun school aan de gang gaan. Zij zorgen steeds voor opgeladen Skool laptopjes. En dat ik op hun pc’s kon werken om mijn presentaties te kunnen geven. En ik kreeg geen klachten toen ik de pc van alfonso perongeluk in het nederlands had gezet, met het inloggen met mijn google account.

En natuurlijk Josjose en iké Sommers. Wij hadden direct een klik. Zij doet hier op Sint Maarten zoveel mooie en leuke dingen. Een warm onthaal. En we houden zeker contact.

Share this: