CodeWise primeur lessen

CodeWiseVorige week was ik op de Floriant in Zoetermeer. Daar geef ik regelmatig lessen in coderen en programmeren. Deze school had de primeur om met het nieuwe CodeWise kaarspel aan de slag te gaan. Ik had een kleine presentatie gemaakt, maar al snel waren ze elkaar aan het programmeren en hadden ze veel plezier. Ze zagen ook heel snel dat je heel precies alles moest neerleggen en goed naar de plaatjes moet kijken.

Als uitbreiding op de lesbrief heb ik toen in ieder groepje de “robot” aan de beurt was geweest,  een korte bespreking gehad en hierna gingen ze als groep een serie kaarten neerleggen voor iemand uit een andere groepje. Een voor een was ieder groepje aan de beurt. En natuurlijk moesten er liedjes gezongen worden of dansjes gedaan. De groepjes wisten van te voren niet, voor welk groepje ze iets moest maken. Dit maakte het extra spannend.

CodeWise voorbeeld

Wat voor mij heel leuk was om te zien dat de leerlingen het principe van de herhaling goed snapte. Maar ook had één groepje had heel goed de “what als” vraag door. Zij hadden een vraag in een vraag gemaakt.

Het CodeWise spel kun je hier bestellen. 

Share this: