Bloxels unpack

BloxelsVorige maand zag ik op de sociale media de app Bloxels voorbij komen. Je kunt hiermee zelf een game maken. De gratis app is er voor IOS, Android en Windows. Je kunt met de app een eigen platform game maken. Je kunt je eigen karakters, achtergronden en powerpups maken.

Bij de app kun je een mooi bord bestellen met steentjes (het lijkt een beetje op ministeck), je gemaakte pixel tekening kun je eenvoudig fotograferen en opnemen in je game. Maar je kunt ook binnen de app je eigen pixel tekeningen maken of animeren.

Gisteren heb ik het in een 2e klas op mijn VO school uitgeprobeerd. De leerlingen kregen in twee/drie tallen een iPad en gingen eerst eens aan de slag om de app uit te proberen. Het werkt erg intuitief en er kwamen al snel leuke games voorbij. In de app kun je kiezen voor het maken van gameplay, de karakters of de verschillende items voor je game. Dat was eerst even zoeken maar zonder handleiding kwamen ze uit. Je kunt een basis game uitproberen of helemaal van scratch beginnen.

Pas na een half uur wilde één groep aan de slag met het bord en de steentjes. Ze gingen eerst een voorbeeld nabouwen. Een ander teamlid maakte veel sneller het voorbeeld binnen de app. Het fotograferen van het bord ging soepel (ze moesten de iPad wel lang stil houden). Het leuke van het bord is dat ze echt als team aan de slag gingen. Eén op de iPad bezig met de game en de andere op het bord een karakter maken. Je kunt je karakters ook eenvoudig animeren en laten bewegen.

Je kunt je gemaakte game mooi delen met andere mensen en zo kun je ook zien wat andere gemaakt hebben en hierdoor krijg je weer meer ideeën.

Het bord kopen is niet noodzakelijk, maar hierdoor gaan ze wel nog meer samenwerken.

Ik zou hier makkelijk een stuk of vijf lessen met ze mee bezig kunnen zijn. De leetijd is 8+ maar ik denk dat de doelgroep meer bovenbouw PO is.

Ik ben erg tevreden over de app en het bord is een leuke extra gadget, maar geen must om aan de slag te gaan met de app.

Share this: