Binarybots unpack

Op de BETT in Londen kwam ik deze maand de binarybots tegen. Een robot van karton die je in elkaar moet zetten. In het hoofd van de robot verstop je een micro:bit en je kunt er verschillende sensoren aanhangen en deze programmeren.

Ik was er direct door aangetrokken. Het ziet er leuk uit en omdat ze werken met krokodillen bek snoeren, kun je eenvoudig de sensoren aan de micro:bit koppelen.

Gisteren heb ik hem in elkaar gezet, dit ging redelijk snel, mede door de duidelijk handleiding en foto’s. Ik moest hem wel een keertje overnieuw maken, omdat ik de benen er verkeerd om in had gezet. Maar ja dat kan gebeuren. Ze hebben voor de micro:bit een mooie ruimte gemaakt om hem in te “verstoppen”. Ook de buzzer verstop je automatisch in de robot.

Daarna wilde ik natuurlijk de sensoren (licht, temperatuur, beweging) gaan gebruiken. Toen moest ik wel even zoeken. Hoe moet ik dat dan doen? Toen toch maar eens naar hun website. Daar staan leuke filmpjes, maar ik zag niet zoveel meer. Toch maar een account aangemaakt en toen kwam ik bij de activiteiten die je kunt doen met de verschillende sensoren en hoe je dit moet programmeren. Er zitten goede beschrijvingen bij, hoe je de sensoren aansluit om je micro:bit. En daaronder staat beschreven hoe je het kunt programmeren. Hiervoor hebben ze eerste versie van de micro:bit omgeving gebruikt. Intussen is er al een nieuwe programmeer omgeving voor de micro:bit. Ik heb de robot “vader jacob” laten “zingen”, ik heb de licht sensor  gebruikt en ik heb ook de bewegingssensor werkende gekregen.

Deze binarybot (ze hebben ook een ufo) is aan de prijs, maar ik vind het zeker de moeite waard. Je kunt hem in nederland ook bestellen.

Jammer dat er in de beschrijving niet iets stond van, ga naar de site voor het programmeer materiaal en maak daar een account aan.

Prachtig hoe de verschillende sensoren al direct aan de krokodillenbek draden vast zitten. Zo heb je dus geen breadboard en weerstandjes etc. nodig. Hierdoor kunnen ook de bovenbouw klassen van de basisschool met de binarybots en de micro:bit eenvoudig aan de slag.

Share this: