Beebot les schatten

Ik had deze week een les in groep 3 met de Bee-bot. Ik had een aantal matten met plaatjes van computers. En daar waren ze redelijk snel mee klaar. Dus ik moest iets nieuws verzinnen. Ik liet de kinderen aan één kant van een tafel staan met de 6 beebot’s. En ik vroeg ze, hoeveel stappen moet de beebot nemen voordat hij van de tafel valt.

Een leerling begon, ik denk wel vier. Ik liet hem de vier stappen nemen. Iedereen moest kijken. En toen mocht iemand anders. Totdat we precies genoeg stappen hadden. Ik kon toen ook opdrachten verzinnen, hoeveel stappen moet hij dan nemen, als ik wil dat hij hier terecht komt. Leerlingen gingen meten en schatten.

We herhaalde de opdracht met de lange kant van de tafel. Toen hadden ze het door, hij zet 7 stappen en dat is deze afstand (met handen) dan zal het wel dit zijn.

Daarna hebben we alle 6 de beebot’s nog een mooie dansje laten doen.

Share this: