Animatie/Greenscreen

Ik mocht vandaag weer een webinar geven voor GO opleidingen deze keer mocht ik de deelnemers (bibliotheken/docenten) laten zien hoe ze een stop motion en kunnen werken met de greenscreen. Het webinar was een gehele dag met een groep van zo’n 12 man en vrouw. Ik had de meeste ook al eind oktober gezien toen ik de workshop micro:bit en 3D gaf.

Omdat het de gehele dag was had ik heel wat tijd besteed aan het voorbereiden om een aantal online activerende werkvormen extra te doen. Ik dacht dat nemen de deelnemers dan ook eenvoudig mee. Ik zal in een ander blog al deze werkvormen beschrijven. We hebben alles verzameld op een padlet.

De ochtend hebben besteed aan het maken van een stopmotion. Ik gaf een stukje theorie en voorbeelden, hierna hebben ze een story board gemaakt en daarna gingen ze echt aan de gang. Voor de lunch had iedereen een mooi filmpje en konden ze ze bekijken. Je kon zien welke deelnemers dit als eens eerder hadden gedaan en vooral de foto’s van de “making of” waren hilarisch.

Na de lunch hebben we de stap gemaakt naar het werken met een GreenScreen. Een aantal hadden hier wel eens wat mee gedaan. Na een aantal voorbeelden gingen ze ook hier weer mee aan de slag. Het storyboard hebben deze keer achterwege gelaten. Ze merkten zelf allemaal dat het werken met een Greenscreen een stukje lastiger is (goed greenscreen, strak getrokken, goede lichtinval, scherpte stelling van de camera. Uiteindelijk had iedereen toch ook wat.

Na een reflectie wat ze nu verder met deze ideeën gaan doen werden de laptops dicht geklapt maar hadden ze vonden allemaal wel dat de dag heel snel was voorbijgegaan.

Share this: