Alexander Klöppling in Musis

Ik was vorige week bij een lezing van Alexander Klöpping bij ons in Arnhem. Hij was er in het kader van de Gelderse Einsteinweek die georganiseerd wordt door de Gemeente Arnhem en Nijmegen en de provincie Gelderland. De zaal in Musis Sacrum was tot de nok gevuld.

Alexander begon over zijn start op 16 jarige leeftijd als internet ondernemer. Hierna vertelde hij over de invloed van de big five (Google, Apple, Amazon, Microsoft en Ali Baba). Dat zij alles en steeds meer van je weten. Door het eenvoudige gebruik van Siri en Google Home. Een paar jaar geleden vond je het nog gek om tegen een Siri te praten, nu is dat de gewoonste zaak van de wereld. De technologie die dendert maar door.

Hij schetste ook een beetje een somber beeld. Ook al wilde hij dat niet. De smartphone’s hebben een enorm verslavende werking, andere dingen komen in het gedrang. Je kunt je niet echt goed meer concentreren etc. Hij probeert zelf zo min mogelijk zijn telefoon te gebruiken in het bijzijn van zijn dochter en merkt hoe moeilijk dat dat is.

Hij gaf veel voer tot nadenken. Wat is echt belangrijk in het leven. En probeer maar eens de big five te verbannen uit je online leven. Blijf kritische en denk na.Share this: