AI Mooc European Schoolnet

Ik heb de afgelopen 2 weken een Online Mooc (Massive Online Open Course) gevolgd over Artificial Intelligence van European Schoolnet. Op deze site komen regelmatig mooie interessante cursussen voorbij. Deze ging over AI. Een onderwerp waar ik nog niet zoveel van afwist. Dus ik heb de lessen gevolgd en veel opgestoken. Ook zag ik mooie nieuwe tools voorbij komen. HIer een mooie opsomming van de geschiedenis van AI in een Genial.ly. (een tool wat lijkt op thinklink, maar net weer wat anders)

Hieronder worden alle begrippen in mooie filmpjes uitgelegd.

Je moest deze keer een les maken en inleveren en andere studenten moesten naar je les kijken of hij goed was. Of je voldoende AI had gebruikt. Ik moest zelf ook 3 lessen bekijken en punten geven. Ik had een les gebruikt over machine learning met de teachable machine learning van google.

Het mooie van de mooc is dat et wat druk achter zit dat je optijd je opdrachten moet inleveren, anders krijg je geen certificaat. Gelukkig heb ik het allemaal gehaald.

En als laatste heb ik een wakelet gemaakt met nieuwe tools die ik tegen kwam en zelfs nog een chatbot gemaakt in Scratch.

Share this: