#100maakprojecten

makenIk loop al een tijdje met het idee om het komde schooljaar 100 maak projecten te doen. Nu ik OnderwijsPionier ben geworden en een FabLab op mijn school mag bouwen moet ik zelf nog heel veel oefenen en ervaring op doen. Dus dat is mijn doel het komende schooljaar.  Mijn jonste dochter rekende me voor: “Mam, dat is dus eens in de 3 dagen een project”. Slik, dacht ik dat is waar. Maar ik moet ergens beginnen. Gewoon steeds wat maken. Daar krijg je ook energie van en je gaat er ontzettend veel van leren. Ik ga het allemaal met jullie delen. Op dit pinterest bord komen alle 100 gelukte projecten te staan. Hier op dit blog ga ik ook de mislukte projecten met jullie delen. Je kunt alle blogposten over dit project hier vinden. 

Ik wil dingen maken als: geaarde klei, met de arduino, rasberry pi, electriciteit, zagen, boren, solderen. En alles zoveel mogelijk in het thema rond robots. En daarnaast ook meer met scratch, python, snap etc aan de gang. En ik weet zeker dat er uit het ene project andere projecten gaan komen.

toolsTer voorbereiding heb ik alvast een handige tool gekocht en al mijn verzamelde spulletjes eens netjes gesorteerd. Hij zit vol met motortjes, gereedschap, batterijen, kabeltjes en nog veel meer.

 

Share this: