Unpack MICROPIXEL

Tijdens de makerfaire afgelopen oktober zag ik deze leuke houten doosjes (lasercut) met daarin een micropixel die aangesloten is op de micro:bit. Je kunt deze lampjes programmeren. Ze hadden zelfs een lamp. Ik heb er eentje besteld en na wat wachten kreeg ik ze opgestuurd.

Je kunt deze micropixels bestellen bij Science4Kids.

Het is een mooie “matje” met neopixels. Je kunt hem eenvoudig aansluiten. Er zaten wel meer kabels aan dan je nodig had (dus even proberen, welke heb je nodig). Maar net als een “normale” neopixel verbind je hem met P0 en de 3V en GND. Hierna kun je hem programmeren nadat je het block neopixel heb toegevoegd in de makecode omgeving.

Ik heb wel snel wat tape om de losliggende gnd en 3v dradden gedaan, die maakte al snel kortsluiting. Ook moesten we snel de verbindings kabels opnieuw solderen op de micropixel. Ik heb de voorkant niet vast gelijmd op het doosje. Zo kan ik hem altijd opnieuw solderen.

Tijdens een les met leerlingen hadden ze hem zo geprogrammeerd dat de micro:bit veel te warm werd. Gelukkig deed de micro:bit het nog, nadat hij was afgekoeld.

Het is een leuke extra gadget aan je micro:bit. Ik zou wel wat meer willen weten hoe ik iedere neopixel zou kunnen aansturen. Je kunt ze hier kopen. Ze hebben ook een mooie klok. Die zou ik nog wel eens graag aan mijn muur willen hebben. Wel benieuwd hoe vaak ik dan de batterij moet vervangen.

Hier is een voorbeeld van code die je kunt gebruiken.

Share this: