MakeyMakey Feestje

Afgelopen vrmakeymakeyijdag was ik op de Pabo Amersfoort op het verzoek van Don Zuiderman. Hij had gevraagd of ik een workshop MakeyMakey wilde komen geven met een groep studenten. We hadden een leuk programma gemaakt en afgelopen vrijdag was het zover. Ik had al mijn spullen gepakt en een korte maar duidelijke presentie met veel online tools. Don begon zijn verhaal waarom het belangrijk is om met de maker movement aan de slag te gaan en hoe het zit met ontdekkend leren. Hierna liet ik een filmpje zien wat er allemaal mogelijk is met de makeymakey. En ook had ik wat praktische voorbeelden wat leerlingen met mij hadden gemaakt.

Hierna moesten de studenten kleine groepen maken en eerst een beetje klooien. Hoe werkt hij. Wanneer krijg je wel geluid en wanneer niet. Na ongeveer een half uur kregen we ze in een andere mode en gingen ze an de slag. We wilden natuurlijk eind van de middag dat iedereen een eigen projectje had gemaakt.

De groepjes verdeelden zich en veel van de studenten gebruikten scratch als oplossing. Hoewel sommige dit nog nooit hadden gedaan of gezien. Maar met een korte uitleg wist met wat ze moesten doen. Na het uur waarin er heel hard werd gewerkt hadden we heel veel verschillende resultaten.

  1. Een quiz in een doos met verschillende vragenMakeyMakey feestje
  2. Een ja/nee vragenlijst op karton
  3. Een game aansturen op spele.nl met je voeten
  4. Tetris spelen door te gaan staan en zitten
  5. Een rij bekertjes met steeds een ander geluid
  6. Beatboxen door te gaan staan en zitten
  7. Een ontdek eiland vol dieren geluiden
  8. Een bananen spel met eigen muziek

Nadat we alles hadden opgeruimd maakte Don de relatie naar het onderwijs. Hoe nu in de klas en het was bijzonder te zien dat er direct al een vraag was of ze de makeymakey kon meenemen om er as maandag al les mee te geven.

Ik had alle leerlingen de opdracht gegeven om foto’s en filmpjes te maken en dit om te zetten in een magisto filmpje. Dit filmpje konden ze plaatsen op de padlet. Een aantal hebben dit ook gedaan.

Ook had ik voor de les een thinglink gemaakt met linkjes naar fimpjes en website’s. Deze thinglink staat onderin dit blog.

Ik heb mijn foto’s en filmpjes ook in een magisto filmpje gezet. Het filmpje geeft goed weer, hoe fanatiek en met veel plezier iedereen aan dit project heeft gewerkt.

Don Zuiderman heeft ook een mooi blog geschreven over deze middag.

Share this: