Maak je eigen computer

Ik heb dit jaar een mooi traject van alle klassen op een school in Muiden die ik lessen mag geven rondom Digitale Geletterdheid. Vorige week was mijn eerste les daar. Ik was in groep 4,5 en 6 en heb alleen unplugged lessen gedaan vandaag. Ik heb in groep 4 een les gedaan over hoe zoekt google. Je moet goede vragen stellen, anders kan google het niet vinden. Wat is nu een goede vraag. Hierna had ik groep 5 en daarmee heb ik kleine computers gemaakt. De les op codekinderen , maak je eigen computer (Hello Ruby van Linda Liukas).

De leerlingen waren erg enthousiast en hebben prachtige computers gemaakt. Tevens hebben ze hierop geschreven wat ze allemaal op de computer doen. Ze wilden deze computers mee naar huis nemen. Nu dat kon natuurlijk.

In de middag had ik een groep 6 en die hebben de les gedaan Kraak de Code op CodeKinderen.nl. Ze hebben 1 opdracht mee naar huis genomen, want die kregen ze in de les niet af. Ze hebben wel voor elkaar een pixel tekening gemaakt die ze dan konden ontcijferen.

Share this:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.