Leer programmeren

Via twitter kwam ik op de publicatie in nrc over het boek Program or be Programmed. Dit boek is van Douglas Ruskoff. Hij zegt dat iedereen moet leren programmeren. Als je namelijk niet kan programmeren dan ben je allen een uitvoerder. In het nrc wordt ook leuk verwezen naar Game Maker en Alice. Hier een kort filmpje van de auteur.

Only at OR Books: Program or Be Programmed by Douglas Rushkoff from OR Books on Vimeo.

Share this:

2 reacties

  1. Dag Pauline, het artikel over Douglas Rushkoff las ik in de NRC Next laatst, heel interessant! Leuk filmpje ook. Hij heeft het over programmeren als vergelijking met kunnen lezen. Het boek heb ik nog niet gelezen, maar volgens mij zitten daar nog een aantal stappen in. Mediawijsheid bestaat uit kennis, vaardigheden en mentaliteit. Zo zou kennis te vergelijken zijn met de taal/letterkennis die je nodig hebt om te kunnen lezen, vaardigheid om te kunnen schrijven vergelijkbaar met het kunnen produceren van media en mentaliteitsontwikkeling als vergelijking met begrijpend lezen? Hoe denk jij daar over?

  2. Ik werd heel erg enthousiast bij het verhaal van deze man. Ik roep dat al steeds. Je moet nadenken over de binnenkant van de computer (hoe het werkt) voor je er goed mee kan werken! en natuurlijk hoort mediawijsheid daar ook bij. Ik heb het boek besteld. hoop dat het snel komt!

Reacties zijn gesloten.