Eerste workshop Safer Internet Sint Maarten

Eerste workshopOp maandag ochtend vroeg opgestaan en naar de Bibliotheek gereden in Philipsburg. Daar heb ik eerst kennisgemaakt met alle medewerkers en heb ik geholpen om alle pc’s klaar te zetten. Al snel hoorde ik de leerlingen die ik mocht les geven. Ze waren met een bus opgehaald en ze stonden buiten te wachten. Het waren er wel een stuk of 30. In de les hebben we het gehad voer over internet safety. Ze hebben een mooie answergarden ingevuld en ik zag dat deze kinderen precies hetzelfde doen als in nederland. Ook lekker ondeugend, woorden invullen in de answergarden die ik later weer moet verwijderen. Hierna hebben ze 5 regels opgeschreven wat zij belangrijk vinden qua internet safety. En daar kwamen natuurlijk allemaal heel sociaal wenselijke antwoorden uit. Na een pauze waar alle kinderen wat gingen drinken en ook wat aten (kippenpootjes, soep, pasta, sandwiches). De school begint namelijk al om half 8 gingen we weer verder. Ze mochten nu van een van de regels die zij het belangrijkste vonden een “Keep Calm” poster maken. Sommige leerlingen maakten een mooie poster maar dat het over Internet Safety moest gaan, dat waren ze even vergeten. Maar aan het eind van de les had iedereen toch een mooie poster en dit hebben we verzameld Keep calm postersop een padlet. Er was nog wat tijd over en toen had nog wel een website waar kinderen een game konden maken. Aan het eind van de les stonden er verschillende leerlingen op en zij bedankten mij. Dat was wel bijzonder. Zo had ik het nog nooit meegemaakt. Ik ben gaan lunchen met Monique. Zij is de directeur van de bibliotheek hier op Sint Maarten. Na de lunch konden kinderen ook komen werken. Om 2 uur toen de workshop zou beginnen was er maar 1 kindje. Maar na een uur waren er en stuk of 10. Deze kinderen waren van verschillende scholen en verschillende leeftijden. Ze wilden eigenlijk komen gamen. Dus ik moest even schakelen. Ik kon niet echt mijn les geven wat ik in gedachten had. Deze kinderen zouden morgen ook komen. Dus ik zag dat ik die avond wel wat moest voorbereiden voor morgen.

Share this: