Coding in Spanish

spaansToen ik vanmorgen kwam aanrijden stond de school al te wachten. Ik dacht dat lijken wel tweede klas middelbare school. Maar ik zou toch groep 8 krijgen? Ik even vragen. Bleek dit een “unpaper” school te zijn. Dit zijn kinderen die nog maar net hier op het eiland zijn aangekomen en hun engels is niet voldoende om naar een reguliere school te gaan. Afijn ik begon de les en al snel merkte ik dat de leerlingen er echt helemaal niets van begrepen. Ze verstonden het engels niet. Dus we hebben de unplugged les snel aan de kant geschoven en toen ben ik de les online gaan doen. Ik zag dat ze al snel de taal op het spaans hadden gezet. De docent die mee was die bemoeide zich met niets. Zat achter in de klas te facebooken, bellen en de krant te lezen. Gelukkig had iedereen aan het eind van de les een certificaat. Ze hebben hier en daar wel wat gesmokkeld. Maar dat vond ik helemaal niet erg voor deze keer. Nooit gedacht dat ik ooit een groep met 30 spaanse jongeren een les zou geven programmeren.

Share this: